Image

Help ons mee om samen de vloer aan te vegen met het zwerfafval in Bodegraven-Reeuwijk tijdens de Zwerfafvalchallenge.

Zwerfafvalchallenge

Nederland Schoon organiseert op zaterdag 21 maart a.s. de Landelijke Opschoondag en natuurlijk gaan we ook dit jaar aan de slag om zoveel mogelijk initiatieven in Bodegraven-Reeuwijk samen te brengen. Want als er een ding duidelijk is, dan is het dat Zwerfafval niet in de natuur thuis hoort.

Wist je dat het maar liefst 20 jaar duurt voordat kauwgum is verdwenen, een blikje 50 jaar en zelfs plastic verdwijnt helemaal nooit.

Afgelopen week plaatsten de boswachters van de Nieuwkoops Plassen een foto online van een jonge otter, die was gesignaleerd met een plastic ring rondom zijn hals. Waarschijnlijk, zo veronderstelt men, was het tien maanden oude dier door een stuk zwerfafval gezwommen. De komende weken gaat men met man en macht proberen de otter te bevrijden.

Natuurlijk gaan we ook dit jaar in iedere kern van onze gemeente een lekkere taart brengen naar het leukste initiatief en is er uiteindelijk de Zwerfafvalchallenge wisselbokaal 2020 te winnen. Vorig jaar werd deze door wethouder Oskam uitgereikt aan de Christelijke Basisschool de Regenboog.

Kortom we willen zoveel mogelijk mensen in het zonnetje en op deze website zetten, die zorgen voor een zwerfafvalvrij Bodegraven-Reeuwijk.

Hoe klein een initiatief ook is, alles helpt. Of je nu daadwerkelijk met vuilnisprikkers aan de slag gaat, een workshop vogelhuisjes maken van petflessen organiseert of op een andere manier mensen om je heen bewust maakt van het feit dat afval niet in de natuur thuishoort, maar in de vuilnisbak!

Ga dus aan de slag. Wees creatief en innovatief of sluit je gewoon aan bij al een bestaand initiatief op de kaart.

 
Image

Wij roepen alle inwoners, bedrijven en verenigingen op om tijdens deze dag ook aan de slag te gaan en samen met elkaar de vloer aan te vegen met zwerfafval!

 

Meld je initiatief aan

Heb je een leuk initiatief bedacht? Meld je dan aan via de knop op de site en plant je vlag op de kaart! Laat ons ook weten wanneer je materialen nodig hebt, misschien kunnen we je dan een handje helpen.


IK WIL EEN NIEUWE CHALLENGE AANMELDEN!

Meedoen?

Wil je meedoen met een initiatief dat al op de kaart staat? Meld je dan via de pins op de kaart aan.


IK WIL MEEDOEN MET EEN CHALLENGE!
Image

Het leukste initiatief wint de Zwerfafvalchallenge wisselbokaal.
Bovendien wordt het leukste initiatief per dorp beloond met
een heerlijke taart!

Zwerfafvalchallenges in Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp en Driebruggen

Zwerfafvalchallenges in Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp en Driebruggen

Zwerfafvalchallenges in Bodegraven, Nieuwerbrug en Waarder

Zwerfafvalchallenges in Bodegraven, Nieuwerbrug en Waarder

Zwerfafvalchallenge wordt mogelijk gemaakt door:

Image
Image
Image
Image
Image