Zwerfafvalchallenge 2021

Zeg nu zelf. Iedereen houdt er toch van om in een schone opgeruimde straat te wonen?

Op zaterdag 20 maart a.s. doen de bewoners van de Koninginneweg en vrijwilligers mee aan de landelijke actiedag van Nederland Schoon. Helpt u mee? Als bewoners maken we met elkaar de Koninginneweg vrij van zwerfafval. Samen met de buurt aan de slag, zodat we weer trots kunnen zijn op onze straat.

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van inwoners. Toch wordt vaak niet gerealiseerd dat zwerfafval bij ons zelf begint. Bijvoorbeeld door rommel, zoals lege blikjes, chips zakken of zelfs bananenschillen op straat weg te gooien. Maar ook door het te vroeg buiten zetten van PMD-zakken (plastic, metaal en drankverpakking) of door het vuilnis naast de afvalcontainers in de straat te zetten, als die vol zijn of niet werken. Dieren, zoals katten, vogels, maar ook ratten scheuren de zakken open op zoek naar voedsel en voordat je het weet zwerft alles los in jouw straat.

 

Zwerfafval Challenge Koninginneweg op zaterdag 20 maart

Doe mee en sluit je aan bij het Zwerfafvalchallenge-team! Samen zorgen we er op 20 maart voor dat er opgeruimd wordt en we een straat hebben om met elkaar trots op te zijn. Mozaïek Wonen en de gemeente ondersteunen de actie en zorgen voor een zwerfafvalpakket, koffie, thee, limonade en na afloop een verrassing voor elke deelnemer.

Meld je zaterdag 20 maart tussen 10 en 12 uur aan bij de marktkraam nabij huisnummer 67 (nabij Rode Kruisgebouw), en help mee om je straatje schoon te houden met de Zwerfafvalchallenge.