Samen met Bollo de Beer geeft wethouder Kees Oskam startsein ZwerfafvalChallenge voor Scholen

Afgelopen dinsdagmorgen 10 februari j.l. gaf wethouder Kees Oskam in gezelschap van Bollo de Beer van ‘Landal De Reeuwijkse Plassen’ op de christelijke basisschool ‘De Regenboog’ in Reeuwijk-Brug het startsein voor de ZwerfafvalChallenge 2020 voor de scholen in deze gemeente.

Omdat ‘De Regenboog’ vorig jaar de trotse winnaar was van de ZwerfafvalChallenge-wisselbokaal, ontvingen de enthousiaste leerlingen dit keer als eerste school binnen deze gemeente niet alleen de uitnodiging voor de Challenge 2020, maar tegelijkertijd ook een aantal exemplaren van het Grote Afvalspel boordevol vol feitjes en weetjes.

Overigens bleken de leerlingen al behoorlijk goed thuis te zijn in het onderwerp en wisten rake antwoorden te geven op de vragen die de wethouder aan de klas stelde.

De andere scholen in Bodegraven-Reeuwijk ontvangen in de loop van deze week eveneens de uitnodiging. Samen met het Grote Afvalspel.

‘Jong geleerd is zeker oud gedaan!’,  ‘benadrukt’ de ZwerfafvalChallenge en het team hoopt dat ook dit jaar veel scholen net zo doortastend als vorig jaar samen de vloer gaan aanvegen met het zwerfafval.