Wethouder Oskam reikt eerste Afvalkoffer met uitnodiging Zwerfafvalchallenge uit

Wethouder Kees Oskam heeft samen met het promoteam van de Zwerfafvalchallenge, bestaande uit dorpsschoonmaker Henri van Heffen en Bollo de Beer van Landal, de eerste Afvalkoffer uitgereikt aan de Da Costaschool in Bodegraven. Als de symbolische uitnodiging om op 23 maart a.s. mee te doen met een uniek evenement: de Zwerfafvalchallenge.

Afgelopen zomer organiseerde het B.I.R. in samenwerking met Landal De Reeuwijkse Plassen en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de eerste editie van de Challenge in het Reeuwijkse Hout. Daarbij verzamelden 25 kinderen binnen een uur maar liefst 11 kilo zwerfafval. Het organiserend team is inmiddels uitgebreid met ambassadeurs in alle dorpen van de gemeente en zij gaan samen met elkaar aan de slag om van de 2 e editie van de Zwerfafvalchallenge net zo’n groot succes te maken.
Kinder

n bewust over zwerfafval

De Afvalkoffer voor basisscholen, die alle scholen in onze gemeente krijgen, zit boordevol leuke en praktische (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes, opschoontips en nog veel meer. Spelenderwijs komen kinderen zo van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval.

Startsein Zwerfafvalchallenge, niet alleen voor scholen

Niet alleen scholen, maar ook inwoners, verenigingen of bedrijven, die op of rond 23 maart in de directe omgeving aan de slag willen gaan met een groot of klein initiatief, kunnen zich aanmelden via de website: www.zwerfafvalchallenge.nl.
Alle acties worden letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet en het leukste, ludiekste of beste initiatief wint de Zwerfafvalchallenge Wisselbokaal. Bovendien is er per dorp een lekkere Opschoontaart te winnen.