Ook de McDonald’s Bodegraven sluit zich aan bij de Zwerfafvalchallenge

Als grootste restaurantketen ter wereld vindt Mc Donalds het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen, zoals verantwoorde voeding, voedselverspilling, klimaat en vanzelfsprekend lokaal zwerfafval.

Het kostte dan ook geen enkele moeite om ‘onze’ plaatselijke Mc Donalds te overtuigen zich aan te sluiten bij de Zwerfafvalchallenge die op zaterdag 23 maart tijdens de landelijke Opschoondag plaatsvindt in Bodegraven-Reeuwijk.

Het restaurant had overigens allang het idee opgevat om op die dag met een team medewerkers de  directe omgeving  schoon te gaan vegen en vonden het enorm leuk om nu ook een ‘vlaggetje te worden’ op de kaart op van de website van de Zwerfafvalchallenge.

De opschoonactie van Mc Donalds start rondom 14.00 uur en iedere gast die zich daarbij aansluit krijgt een heerlijk kopje koffie en een stuk appeltaart.

De Challenge van onze gemeenteraad om zaterdagochtend vroeg de verbindingsroute – corridor – tussen Bodegraven en Reeuwijk zwerfafvalvrij te maken passeert het restaurant en daarom is de Mc Donalds ook nog eens de trotse sponsor geworden van een kopje koffie voor alle raadsleden die meedoen.

Wil jij ook aan de slag met een opschoonactie, meld je dan aan op onze website: www.zwerfafvalchallege.nl. Ieder initiatief, klein of groot, individueel, met een team, bedrijf of vereniging telt mee en komt  in aanmerking voor de enige echte Zwerfafvalchallenge Wisselbokaal. Het leukste, ludiekste of beste initiatief per dorp wint ook nog eens een heerlijke Opschoontaart.